Training is op afspraak

Op afspraak

06-539 00 715

Bewegen belangrijker dan een gezond gewicht: hoe zit dat?

Er wordt altijd vanuit gegaan dat met een gezond gewicht je het risico op hart en vaatziekten verkleint. Maar is dat eigenlijk ook wel zo? Uit recent onderzoek is gebleken dat een gebrek aan beweging de positieve effecten van een gezond gewicht te niet doen.

Dit houdt in dat je met een gezond gewicht (BMI 20-24,9) én sedentaire (inactieve) leefstijl net zon grote kans op hart en vaatziekten hebt als wanneer je overgewicht hebt (BMI 25-29,9) met een actieve leefstijl. Fitheid zegt dus meer dan BMI.

Wat kan je zelf doen om meer te bewegen? Pak bijvoorbeeld vaker de trap in plaats van de lift, ga na een half uur zitten even 2 minuten staan of lopen, plaats de printer en prullenbak verder weg zodat je er heen moet lopen, ga tijdens het bellen staan en lopen, maak een lunchwandeling, leg thuis de afstandsbediening van de televisie buiten handbereik of pak binnen je woonplaats zo veel mogelijk de fiets. Zoals je ziet zijn er tal van voorbeelden om net dat stukje extra beweging mee te pakken.

Opdracht
Maak een lijstje met dingen die jij zou kunnen doen om meer te bewegen en plan deze momenten ook al in je agenda of beweegkalender in.

Wat is jouw mening?

(0 reacties)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

info@kuijperspersonaltraining.nl

06-539 00 715

Hoefnagelsplein 6, 5766 PR Griendtsveen

KVK 70431094