Training is op afspraak

Op afspraak

06-539 00 715

Supplementen voor resultaat: Visolie

Je wordt continu aangeraden om vis te eten, vanwege de goede vetten. Niet iedereen lust vis en vervolgens maken bedrijven tabletten met visolie. Wat is dat nu eigenlijk?

Visolie & vetzuren
Visolie bestaat uit twee omega-3 vetzuren: EPA en DHA. Een gemiddeld dieet dat bestaat uit: rood vlees, eieren, etc. bevat vaak een hoge hoeveelheid omega-6 vetzuren. Om de verhouding tussen omega-3 en omega-6 te balanceren, wordt vette vis aangeraden. Een eetpatroon met meer EPA en DHA tot gezondere bloedvaten, een verlaging de bloeddruk en is goed voor pasgeborenen.

Producten waar het in zit: makreel, zalm, haring en in kleine mate: witvis en ei

Aanbeveling
Per dag wordt er geadviseerd om 200 mg omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Dat komt neer op één portie vette vis per week.

Lust je geen vis?
Dan wordt aangeraden om visolie te suppleren. Voor optimale suppletie moet er gekeken worden naar de combinatie van EPA en DHA.

Waarschuwing: Visolie kan bloedstolling verlagen. Als er al gebruik gemaakt wordt van bloedverdunners: aspirine, et cetera, dan moet er uitgekeken worden met het suppletie met visolie. Het is dan ook belangrijk om eerst even navraag te doen bij je huisarts.

Opdracht:
– Eet elke week één keer vette vis
– Plan dit in je agenda en maak daar een visdag van!
– Maak structuur erin

Bron: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/omega-3.aspx

Wat is jouw mening?

(0 reacties)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

info@kuijperspersonaltraining.nl

06-539 00 715

Hoefnagelsplein 6, 5766 PR Griendtsveen

KVK 70431094